محمد جواد سروش در گفتوگو با خبرنگار فارس با اشاره بهشدت تخريب بالاي خاك در ايران گفت: در كشور ما بهصورت متوسط سالانه 12-10 ميليون هكتار از وسعت خاكهايمان تخريب ميشود كه اين ميزان تقريبا دوبرابر شدت تخريب خاك در جهان است. وي در ادامه تخريب مراتع، تبديل كاربري زمينهاي كشاورزي و خشكسالي را ازجمله عوامل تخريب خاك دانست و اظهارداشت: اين عوامل در كنار عواملي چون مصرف سموم و كودهاي شيميايي خاك كشور را تهديد ميكنند.
سروش درخصوص آلودگي خاك در ايران گفت: سموم، كودهاي شيميايي، آلودگيهاي نفتي و شيرآبههاي پسماندها و زبالههاي ساختماني همه باعث آلودگي خاك و آبهاي زيرزميني ميشوند. به گفته وي، مديريت مصرف سموم در كشور بهعهده وزارت جهادكشاورزي است و سازمان حفاظت محيطزيست تنها بهعنوان يك عضو هيأت نظارت، ديدگاههاي خود را انتقال ميدهد و براساس قانون تنها ميتواند حذف سموم را پيشنهاد دهد.
اين مقام مسئول در سازمان حفاظت محيطزيست، با تاكيد بر اينكه سموم ديانيزون و نئوتينوكيدها از جمله سمومي است كه سازمان حفاظت محيطزيست با مصرف آن مخالفت كرده است، تصريح كرد: اين دو سم حشرات مفيد خاك را از بين ميبرد و باقيمانده آن اثرات منفي روي ماهيها و پرندگان دارد.
وي اظهار اميدواري كرد: وزارت جهادكشاورزي طي يك برنامه زمانبندي شده مصرف سموم شيميايي را كاهش دهد و برنامههاي حمايتي سازمان محيطزيست در توليد سموم و كودهاي سبز اجرايي شود.
نظر شما